turkkarabas.com
Hoş Geldiniz
Ana SayfaAna Sayfa  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  Forumu AraArama  YardımYardım    Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Buyurun, iste Serbest Kürsü
 :. Turkkarabas.com .:>Buyurun, iste Serbest Kürsü>Buyurun, iste Serbest Kürsü
Mesaj icon Konu: :.. KARABAS DÜNYASI ..: Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   257 Sonraki >>
Yazar Mesaj
sinan
Üye
Üye

Aktif Durum:
Kullanıcı No.: 37
Gönderilenler: 37
Alıntı sinan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24.Kasim.2005 Saat 00:14
          Herkese Belçika’dan merhaba,

Bu benim ilk köpegim Eskiya. Bu resimlerde 2 aylik. 5 aylikken öldü.

Bu da simdiki kögpegim Nemo. Onu çok seviyorum.

Herkese selam yolluyorum

IP
Murat ADIGÜZEL
Yönetici Grubu
Yönetici Grubu

Yönetici
Aktif Durum:
Kullanıcı No.: 6
Gönderilenler: 188
Alıntı Murat ADIGÜZEL Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24.Kasim.2005 Saat 00:55

Selamlar,

Mehmet kardesim, internette buldugun bu resimler cok ilginc. Hele o Azerbaycan sitesindeki köpeklerin kangala benzerlikleri gercekten sahane. Buda bir kez daha Kangal'in nerde Türk varsa orda oldugunun güzel bir delili.

Kurt meselesine gelince Türkiye'de avlana avlana nerdeyse soyu tükenmek üzere. Onun icin gercek büyüklerine rastlamak mümkün degil. Ama fotograftaki kurtlar simdiye kadar gördüklerimin en büyükleri. Herhalde böyleleri Asya Tundra'lari ve Kuzey Amerika Timberwolf kurtlarinda kaldi.

Azerbaycan sitesinde Turan Tigers'den bahsediliyor. Kaplanin latince isminin PANTERA TIGRIS oldugunu bir yerde okumustum ve bunun DICLE irmagindan geldigini biliyormuydunuz? Bence cok ilginc, demekki Anadolu bir cok hayvan türünün yasadigi tabiata sahipmis bir zamanlar. Malesef günümüze bu zenginlikten fazla bir sey kalmadi. Genede gec sayilmaz, bu konuda ne kadar caba sarfedilse azdir.

Ali hocam gene o engin mütevaziliginle dogruyu yazmissin. Sitemiz disindaki tartismalari en dogrusu olduklari yerde birakmak. Orhan hocayida anliyorum karsisindakiler öyle medeni bir dilden anlayan cinsten tipler degiller. Internette sogukkanliligi kendime prensip edinmisimdir, beni bile bazen cileden cikariyorlar. Burda yapilacak en iyisi kaale almamak. Varsin iftira atsinlar, camur atsinlar, bu ancak kendilerini baglar. Biz site olarak beyni hür, basi dik, gurup baskisi psikolojisinden uzak, sadece sorularla yetinmeyip cevaplarda üretebilen bir yapiya sahibiz. Bunuda Ünsal kardesin, Orhan ve Ali hocalarin sagladigi bu güzel ortama borcluyuz.

Banazli Mehmet kardesimin güzel sms mesajlarini aliyorum, dün cevap yazdim ama herhalde gitmedi. Güzel kardesim özlettin kendini. Forumdada tekrar yazilarini bekliyoruz insallah.

Tabii diger üyelerimizin mesela Ogün Odaci, Osman Selcuk beylerinde yazilarini bekliyoruz. Bizim icin samimi olan her fikir degerlidir. 

Herkese saygi ve selamlarimla

IP
Murat ADIGÜZEL
Yönetici Grubu
Yönetici Grubu

Yönetici
Aktif Durum:
Alıntı Murat ADIGÜZEL Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24.Kasim.2005 Saat 01:01

Sinan kardesim fotograflari yeni gördüm Nemo'da cok güzel köpek. Boyun cevresinin beyaz olmasida ona ayri bir özellik veriyor. Allah güle güle bakmak nasip eylesin.

selamlar

IP
sinan
Üye
Üye

Aktif Durum:
Alıntı sinan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24.Kasim.2005 Saat 01:19
sogol murat kardes
IP
sinan
Üye
Üye

Aktif Durum:
Alıntı sinan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24.Kasim.2005 Saat 21:36

selam arkadaslar nasilsin rifat sende kendine iyi bak

Düzenleyen sinana
IP
Murat ADIGÜZEL
Yönetici Grubu
Yönetici Grubu

Yönetici
Aktif Durum:
Alıntı Murat ADIGÜZEL Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24.Kasim.2005 Saat 21:53

Cümleten hayirli aksamlar,

ben baska arkadaslara seslenirken Gökhan Yavuz hoca süpriz yapmis katilimiyla. Hocam yazini ilgiyle okuduk iste Kangallarin bu fedekar özellikleri insanlari onlara hayran biraktiriyor. Insallah fotograf cekmissindir. Lütfen forumda görmek isteriz.

Rifat kardesim sende sitemize hosgeldin. Kendini birazcikca tanitirmisin? Seninde güzel yazilarini bekleriz.

Ünsal kardesim sagol bayagi basim agridi ama seninde belirttigin gibi cana gelecek mala gelsin. Akbas'in simdiye kadar gördügüm en iyilerinden.

Mehmet Caspian Tiger ve Anadolu Leopari hakkinda ben yazilar okudum. Türkiye'mizin ücra köselerinde belki bir ihtimal kalmis olabilir.

Bak burda resimlerini senin icin koyuyorum. Anadolu Parsi en son Ankara Beypazarinda 1974 senesinde görülmüs.

Buda Hazar Kaplani (Caspian Tiger).

Kaynak Yesil Atlas Dergisi.

Arkadaslar bu ara yarisma ici resimlerinizi bekliyoruz.

Selamlar

Murat ADIGÜZEL

Düzenleyen Murat
IP
Murat ADIGÜZEL
Yönetici Grubu
Yönetici Grubu

Yönetici
Aktif Durum:
Alıntı Murat ADIGÜZEL Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25.Kasim.2005 Saat 07:28

Cümleten selamlar,

Orhan hocam sen iyiki varsin, yoksa bu insanlarin gercek yüzünü görmek bu kadar cabuk mümkün olmiyacakti. Bilirsiniz CÜZZAM diye bir hastalik vardir. Hastalar baskalarini ayni kendileri gibi hasta etmeye ihtiyac duyarlar, yani hasta olmayanlari kiskanirlar. Orhan Yilmaz'ida kendilerine benzetemedikleri icin bunlar devamli saldiriyor. Simdi yukarda yazilari okuyalim ve ibret alalim. Uslup, yazi sekli bir yerde insanlarin ciktiklari ortami gösterir. Bazen birilerinin yüzü kizararak okudugu seyler bir baskasinin arkadas cevresindeki günlük agzidir. Bunlar bulasik camur gibidir, tas atsan üstüne sicrar. En iyisi uzak durmak.

Gökhan Yavuz hocanin ismini Mehmet Göktas diye yazmisim. Mehmet'lerden gidiyoruz ya! Orhan hocanin uyarisi üzerine düzelttim. Cok özür dilerim hocam.  Yazilarina cok ara verdin, bizdede unutkanlik olmus.

Orhan abinin uyarisi üzerine bende yarismaya bir fotograf ekliyecegim. Aslinda yeni bir fotograf cekmeyi düsünüyordum. Ama Eskiya'nin gülümsemesi. Orhan hoca'nin Capar'i. Domuzla savasan kangallar. Rakipler o kadar kuvvetliki.  Ne yapsin garibim Yaman? Bende su ayi bogan kangallari olanlarla irtibatami gecsem?

Mehmet Türkiye'deki henüz daha mevcut olan yaban türleri benimde cok ilgimi cekiyor. Hele kurtlar onlari kangallar kadar seviyorum desem yeridir.

selamlar

Murat

Düzenleyen Murat
IP
<< Önceki Sayfa   257 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme